90% українських провайдерів кабельного телебачення відключили чотири російські телеканали

28 Березня 2014 09:15
ua.korrespondent.net

ua.korrespondent.net

На сьогоднішній день близько 90 % провайдерів кабельного телебачення на території України відключили чотири російські телеканали.
Про це повідомила заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар.
“Станом на сьогоднішній день, згідно з рішенням Адміністративного суду міста Києва 90 % кабельних операторів припинили ретрансляцію чотирьох російських телеканалів”, – заявила вона.
Зокрема, це всі кабельні оператори таких областей, як Луганська, Кіровоградська, Дніпропетровська – на сході країни.
“Багато ретрансляцій тривають поки в Донецькій області і в Києві, але будемо сподіватися, що і ці кабельні оператори будуть виконувати рішення українського суду”, – зазначила Сюмар.
Рішення суду базувалася на офіційному моніторингу, який проводила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Цей моніторинг виявив цілу низку порушень українських законів з боку російських телеканалів.
Згідно з українським законодавством, інформація не може використовуватися для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості та розпалювання расової, національної, релігійної ворожнечі, посягань на права і свободи людини.
Ознаки таких порушень є в контенті російських каналів, які ретранслюються на території України”, – підкреслила Сюмар.

Джерело: gazeta.ua