Аеропорт «Київ» скоротив витрати на 30%

24 Березня 2014 19:06
www.avianews.com.ua

www.avianews.com.ua

Авіакомпанія «Aegean Airlines», яка входить до староевропейського альянсу, планувала у весняно-літній період здійснювати по чотири рейси на день: Родос, Салоніки, Іракліон, Афіни. Однак у літню навігацію залишаться лише два напрямки – Іракліон і Родос. Аеропорт зараз змушений скоротити витрати, спрямовані на свій розвиток, приблизно на 30%. Про це розповів генеральний директор компанії «Мастер-Авіа» Олексій Яковець.

За його словами, незважаючи на зниження динаміки зростання пассажиропотоку, в першому кварталі 2014-го року, керівництво аеропорту переконане, що труднощі ці тимчасові. Аеропорт «Київ» з часом покращить показники.

«… не секрет, що повітряні судна коштують дуже дорого. У середньому один борт оцінюється в 60-70 млн. доларів, а у кожної авіакомпанії, в середньому по 6-7 літаків. Авіакомпанії, чиї літаки базуються у нас на території, дуже стурбовані загальною ситуацією в країні, адже під час масових обурень їх майно може бути зіпсовано. Наведу приклад: якщо буде зафіксовано, хоч найменший рух російської армії в бік Херсона, з Донецька відразу ж перелетить Airbus 320 до Києва, або до аеропорту у Львові. Якщо напруга зросте, літаки авіакомпанії «WizzAir» перемістяться у Будапешт. Для нас це реальні збитки. Але, ми оптимісти, і будемо сподіватися на краще … », – зазначив він.

Джерело: eveningkiev.com