Біометричні паспорти коштуватимуть 144 гривні – ЄДАПС

26 Березня 2014 20:26
slovovolyni.com

slovovolyni.com

Громадяни України зможуть почати отримувати електронні (біометричні) паспорти протягом 2-х тижнів з моменту прийняття відповідного рішення із збереженням нинішнього рівня цін на такі документи (нинішня ціна документа без біометричного носія 120 грн, а ціна біометричних паспортів (в тому числі дипломатичних і службових) з електронною та графічною персоналізацією буде 144 грн. Про це йдеться у відкритому листі трудового колективу консорціуму “ЄДАПС”, передає УНН.

Консорціум заявив, що Україна не потребує жодних іноземних технологій, допомоги або консультацій, вартість яких значно перевищує вартість українських розробок.

“Системи, розроблені та запроваджені українськими вченими, науковцями та інженерами, перевершують і світові аналоги. В Україні створено науково-промисловий комплекс в сфері виробництва ідентифікаційних документів та інформаційних систем, якого не має жодна країна світу. Офіційно повідомляємо, що ми маємо всі необхідні матеріали для невідкладного початку виготовлення біометричних паспортів і підтверджуємо повну технологічну готовність консорціуму “ЄДАПС” до започаткування виготовлення і видачі громадянам електронних (біометричних) паспортних документів, а також нашу готовність безкоштовно надати державі відповідну технологію без залучення будь-якої міжнародної допомоги та коштів. Ми гарантуємо виготовлення всієї потреби держави у паспортних та ідентифікаційних документах із збереженням нинішнього рівня цін на такі документи (нинішня ціна документа без біометричного носія 120 грн., а ціна біометричних паспортів (в тому числі дипломатичних і службових) з електронною та графічною персоналізацією буде 144 грн.)”, – йдеться у листі.

Як виконавці робіт із створення Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування підтвердили повну технічну та технологічну сумісність всіх елементів цієї системи та біометричних документів, що ними пропонуються і готові терміново забезпечити початок оформлення і видачу громадянам ідентифікаційних паспортних документів, які відповідають всім міжнародним стандартам та задовольняють вимоги країн ЄС щодо запровадження безвізового режиму з Україною.

“Громадяни України зможуть почати отримувати електронні (біометричні) паспорти протягом 2-х тижнів з моменту прийняття відповідного рішення. Просимо розглянути пропозицію консорціуму та створити урядову робочу групу (комісію), яка відвідає виробничі площі підприємств консорціуму і пересвідчиться у повній готовності до виготовлення високоякісних біометричних документів.Просимо забезпечити відкритість, прозорість рішень Уряду з цих питань та проведення конкурентної процедури закупівлі — відкритих торгів. Сподіваємось, що пропозиція консорціуму буде взята до уваги при вирішенні питання виконання взятих Україною перед Європейським Союзом зобов’язань щодо безвізового режиму та євроінтеграції”, – резюмують у консорціумі.

Джерело: eveningkiev.com