Бомбосховища Києва зможуть умістити 1,5 мільйона людей – голова КМДА

28 Березня 2014 09:12
uapress.info

uapress.info

Голова КМДА Володимир Бондаренко стверджує, що бомбосховища Києва можуть вмістити 1,5 мільйона людей.
Про це повідомляє “Радіо Свобода”.
За словами Бондаренка, в столиці є 526 споруд, які можуть слугувати укриттям для людей.
Частина з них більш надійні: це бомбосховища, які можуть вмістити 1,5 мільйона людей, інші укриття простіші – це підземні переходи, станції метро і підвали. Тут умістяться всі мешканці Києва, запевнив голова КМДА. Втім зазначив: частина споруд наразі потребує ремонту.
“Коштів для ремонту немає, але в нас є дуже багато інших можливостей. Вони полягають у тому, що поряд є багато об’єктів, у тому числі об’єктів торгівлі. Ми будемо звертатися з проханням надати технічну допомогу, яка здійснюватиметься на благодійній основі”, – зазначив Бондаренко.
На думку голови КМДА, привести до належного стану об’єкти можна впродовж літнього періоду. Також начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Сергій Рюмшин повідомив, що серед населення планують проводити відповідні навчання та інформувати через працівників ЖЕКів про найближчі місця укриття.
Зазначимо, що секретар РНБО Андрій Парубій вважає, що ризик військового вторгнення на територію України залишається дуже високим. Інтервенція може відбутися кожної години.

Джерело: gazeta.ua