До міжнародного дня театру в Опереті покажуть балет-феєрію “Кармен-сюїта”

5 Березня 2014 14:11
place2visit.info

place2visit.info

До Міжнародного дня театру 27 та 28 березня у Національній опереті відбудеться прем’єра балета-феєрії “Кармен-сюїта” за мотивами новели Проспера Меріме “Кармен” на музику Жоржа Бізе, повідомляє УНН.
У новій оригінальній трактовці від головного балетмейстера Національної оперети України Вадима Прокопенка глядач стане свідком яскравої, захоплюючої, неймовірно бурхливої історії кохання з несподіваним фіналом.
Постановники запевняють, що на глядачів балета-феєрії чекає яскраве видовище: музика, декорації та костюми відтворять дух Іспанії. Глядач побуває на кориді, завітає до славнозвісної таверни Лілас-Пастья, почує гру на кастаньєтах, побачить оригінальну хореографію, багату на різні стилі: від класичних па на пуантах до техніки контемпорарі та іспанського фламенко.
На думку художнього керівника Національної оперети, з.д.м. України Богдана Струтинського відомий французький письменник і драматург П. Меріме, написавши новелу “Кармен”, створив фантастичну, експресивну історію самовідданого жертовного кохання, якій за своєю красою і силою не має рівних.
“Одне тільки слово „Кармен“ і перед нами розгортається незвичайна історія про життя гордої, незалежної жінки, яка сама вирішує, що і як їй робити, ніхто і ніщо не має над нею влади… Кармен і Хозе — це персонажі з різними світоглядами і характерами, але є те, що об’єднує обох — пристрасть, внутрішній вулкан емоцій, що вирує в душах і, врешті-решт, самознищує їх”, — зазначив Б.Струтинський.
Балет-феєрію “Кармен-сюїта” також покажуть 4 та 13 квітня 2014 року.

Джерело: unn.com.ua