До В. Бондаренко звернулись з ініціативою створити на базі ТРК “Київ” громадське телебачення

17 Березня 2014 10:08
gorod.dp.ua

gorod.dp.ua

“Форум порятунку Києва”, “Київська муніципальна асамблея”, Київська ландшафтна ініціатива, “Київський форум”, “Кияни, об’єднуємось” та інші громадські організації звернулись до голови Київської міської державної адміністрації Володимира Бондаренка з ініціативою створити київське громадське телебачення на базі телерадіокомпанії “Київ”. Про це УНН повідомили у прес-центрі “Форуму”.
“… ТРК “Київ”, радіо “Голос Києва” і муніципальні газети з часом перетворились на рупор влади і висвітлювали лише позицію чергового “господаря”. Як результат — відсутній плюралізм думок, цензура, повне порушення будь-яких принципів свободи слова і стандартів журналістики.
Вважаємо, що кияни, які зробили вагомий внесок в перемогу революції гідності, мають також право скористатись і її здобутками. Зокрема, отримати демократичні, народні муніципальні засоби масової інформації, як-от київське громадське телебачення.
Пропонуємо Вам, як справжньому представнику київської громади, вже найближчим часом реорганізувати муніципальне телебачення в громадське. Насамперед, внести принципові корективи до редакційної політики КП “ТРК „Київ“ і зробити відповідні кадрові зміни”, — йдеться у зверненні.
Зі свого боку активісти ініціюють призначення на посаду шеф-редактора телерадіокомпанії “Київ” автора та ведучої соціального ток-НЕшоу “Київський форум” Рени Назарової.
“Наполягаємо, щоб Ви, як голова КМДА, дослухались до думки столичної громади і зробили все можливе для розвитку муніципального громадського телебачення”, – зазначено у зверненні.

Джерело: unn.com.ua