Docudays UA покаже вражаючу хроніку українського протесту

17 Березня 2014 11:16
static.gazeta.ua

static.gazeta.ua

21 березня у Києві стартує фестиваль документального кіно про права людини. Docudays UA цього року повністю відмовився від розважальної програми. Це буде суто дискусійний майданчик.
“Фестиваль потрібний нам, як зброя в інформаційній війні, яку ми поки що програємо Путіну. Потрібний і нам самим – як порятунок роботою від трагічності подій останніх чотирьох місяців. Бо наша робота зараз – збирати людей, розповідати про переможну силу людської гідності, обмінюватися досвідом, надихати на нові думки, ідеї та проекти розбудови нової України”, – каже Дар’я Аверченко член Відбіркової ради Docudays UA.
У перший день відкриття фестивалю покажуть український протест очима українців. “Євромайдан. Чорновий монтаж” – не зовсім повноцінний фільм. Це калейдоскоп кадрів та відео від багатьох режисерів, які документували останні три місяці те, що насправді відбувається в Україні. Отже, відкриватиме Docudays UA хроніка українського протесту.
Особливий символ фестивалю — палаюче серце, яке не потребує коментарів, – кажуть організатори. А тема фестивалю – “Ідеорупція”. Це – корупція, що давно набула ознак ідеології, яка з роками стійко закріпилась в українській ментальності.
Фестиваль традиційно представить конкурсну та позаконкурсну програми. Конкурс проходить у трьох напрямках – DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/ПРАВО, DOCU/КОРОТКО, кожен із яких оцінює окреме журі. Також свого фаворита обирає студентське журі та глядачі.
Як завжди усі покази документального фестивалю безкоштовні. З детальною програмою та часом сеансів можна ознайомитися на сайті фестивалю. Покази відбуватимуться у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6), кінотеатрі “Кінопанорама” (вул. Шота Руставелі, 19) та кінотеатрі “Київ” (вул. Велика Васильківська, 19). Фестиваль закінчиться 28 березня.

Джерело: gazeta.ua