Доходи з депозитів вирішили не оподатковувати

27 Березня 2014 12:21
www.0352.ua

www.0352.ua

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що уряд вирішив не оподатковувати доходи з депозитів. Про це він заявив на засіданні парламенту, передає УНН.

“Ми вирішили не оподатковувати доходи за депозитами”, – сказав Прем’єр.

Він зазначив, що Кабмін вирішив запровадити прогресивну шкалу оподаткування. Так, за словами А.Яценюка, українці, що заробили понад 300 тис. грн, мають заплатити 25% податку на доходи.

Таким чином, прогнозованого раніше оподаткування доходів з депозитів, які перевищують 50 тис. грн. не буде.

Раніше Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що ВВП у 2014 році впаде на 3%.

Нагадаємо, сьогодні Рада планує розглянути законопроект щодо запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання країни. Також парламентарі мають намір внести зміни до держбюджету. Ймовірно, мова, серед іншого, йде про підвищення ставок акцизного збору та низки інших податків.

Зазначимо, на думку експертів, Кабмін збільшить податки для всіх галузей промисловості. У разі прийняття законопроекту № 4490 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо змін ставок деяких податків і зборів”, акцизи на паливо збільшаться від 1,3 до 2,1 разів, витрати на ввезення та реєстрацію транспортних засобів – в 2 рази, орендна плата за землі сільгосппризначення підвищиться в 3 рази, збір за використання радіочастотного ресурсу – в 2 рази.

Як відомо, вчора на своєму засіданні уряд розглядав заходи, спрямовані на зменшення дефіциту бюджету України на 2014 рік, який було закладено у розмірі 50 млрд. гривень.

Джерело: eveningkiev.com