Гандболістки України їдуть до Данії на матч відбору Євро-2014

28 Березня 2014 09:30
dsmsu.gov.ua

dsmsu.gov.ua

Сьогодні жіноча збірна України з гандболу вирушає до Копенгагена на відбірковий матч чемпіонату Європи-2014 проти команди Данії, що пройде 29 березня, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ФГУ.
У наступному матчі головний тренер Леонід Ратнер та його помічник Борис Петровський розраховують на таких виконавиць:
воротарі — Наталія Пархоменко (“Лада”, Росія), Єлизавета Гілязетдінова (“Галичанка”);
польові гравці — Вікторія Борщенко, Юлія Манагарова (обидві — “Ростов-Дон”, Росія), Ольга Ніколаєнко (“Будапешт Банк”, Угорщина), Ольга Лаюк (“Муратпаша”, Туреччина), Анна Редька (“Гомель”, Білорусь), Анастасія Підпалова (“Брест”, Франція), Ірина Глібко, Ірина Шуцька (обидві — “Бухарест”, Румунія), Юлія Андрійчук (“Лада”, Росія), Ірина Стельмах, Тамара Смбатян (обидві — “Галичанка”), Вікторія Бельмас (“Дніпрянка”), Валерія Зоря (“Старт Ельблонг”, Польща), Олена Уманець (“Карпати”).
Керівники команди переймаються відсутністю Ольги Ващук, Ольги Передерій, Наталії Туркало (у січні народила доньку Анну), Олександри Кребс (відновлюється після операції), Дар’ї Матвієнко та Ярослави Бурлаченко. Проблеми зі здоров’ям не залишили шансів вперше зіграти в офіційному поєдинку “синьо-жовтих” викликаним на збір Наталії Гайович та Інні Малюченко.
Зате успіхи львівської “Галичанки” на євроарені посприяли прем’єрному виклику до національної збірної перед офіційним матчем вчорашніх лідерів “молодіжки” Єлизавети Гілязетдінової і Тамари Смбатян.
У підготовці до матчу в Данії збірна України за відсутності спаринг-партнерів обмежилася тренуваннями та двосторонніми іграми на базі в Конча-Заспі.
Нагадаємо, через політичну ситуацію в країні графік домашніх матчів національної збірної України зазнав змін. Домашню гру з датчанками, яка мала пройти 26 березня у Києві, перенесли на 11 червня. Повністю графік ігор збірної України, що залишилися, виглядає так: Литва — Україна (7 червня), Україна — Данія (11 червня), Україна — Австрія (15 червня).
“Зі спортивної точки зору , можливо, це не найгірший для нас варіант — зіграти три матчі влітку. Принаймні, встигнемо більш грунтовно підготуватися до ключових поєдинків відбору”, — сказав Л. Ратнер.
Після двох турів у відбірковій групі лідирує збірна Данії — 2 очки, у команд України та Австрії — по 2, у Литви — 0 очок. Сьогодні литовські та австрійські гандболістки зустрічаються між собою.

Джерело: unn.com.ua