Голос Церкви зараз важливий, як ніколи – Ігор Тенюх

11 Березня 2014 13:28

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Збройні Сили України з великою пошаною і повагою ставляться до священнослужителів Церков і релігійних організацій, які виконують важливу духовну місію в суспільстві. Висловлюю слова поваги за ті зусилля, які проявляє Церкву з метою підтримки Збройних Сил України і всього українського народу.

Особливе значення це набуває сьогодні, в період надзвичайного загострення відносин між сусідськими народами, в період збройної агресії, яка здатна зламати крихкий мир в регіоні та провести поділ в душах людей , що потім може лікуватися десятиліттями», – йдеться у зверненні в.о. міністра оборони Ігоря Тенюха, опублікованому на сайті оборонного відомства.

За його словами, не «розбіжності, а взаємодія між віруючими повинні переважати в нашому житті. Приклади такої взаємодії подали священики, які сьогодні виконують свій пастирський обов’язок серед військовослужбовців в Криму».

«Голос Церкви зараз важливий як ніколи. Його слухають віруючі і невіруючі, воїни і члени їх сімей, службовці Збройних Сил України і цивільне населення, яке проживає на території пунктів дислокації військових частин», – підкреслив Тенюх.

За його словами, внутрішній світ і згода є передумовою мирного життя і сильного суспільства і, перш за все, це стосується релігійної сфери. «Просимо Вас не зупинятися на обраному шляху і надалі поширювати серед віруючого народу прагнення служіння Богу через службу Україні», – резюмував Тенюх.

Джерело: Рідний Київ