Колектив “Київводоканалу” вимагає Бондаренка пояснити звільнення керівника

28 Березня 2014 11:03

vodokanal

Голова КМДА В. Бондаренко 25 березня видав окреме доручення щодо зміни складу Наглядової ради Товариства, а також звільнення нинішнього Голови правління-генерального директора і призначення на цю посаду Федора Судницина.

Працівники підприємства прийшли до Шевченківської РДА, де працює керівництво КМДА з вимогами, зокрема, вийти до працівників підприємства та прозвітувати про причини можливого призначення Федора Судницина на посаду керівника “Київводоканалу”, повідомили УНН у прес-службі ПАТ “АК “Київводоканал”.CCNP 642-902 exam

Згідно із Законом України “Про акціонерні товариства” органами управління в акціонерному товаристві є загальні збори акціонерів, наглядова рада, виконавчий орган. Відповідно до ст. 32 Закону загальні збори є вищим органом управління акціонерним товариством Річні загальні збори проводяться не пізніше 30 квітня наступного за звітним року. Всі інші загальні збори, крім річних, вважаються позачерговими.

Порядок скликання і проведення загальних зборів акціонерів визначається статутом акціонерного товариства (ст. 13 Закону). Ані законодавством України, ані статутом ПАТ “АК “Київводоканал” не передбачено скликання загальних зборів за ініціативою будь-якого органу державної влади або органу місцевого самоврядування.

Тому заява Голови КМДА про необхідність скликання загальних зборів Товариства є незаконним втручанням суб’єкта владних повноважень в діяльність підприємства (суб’єкта приватного права), що прямо заборонено Конституцією України (ст. 19: органи державної влади та місцевого самоврядування повинні діяти лише в межах повноважень, у порядку та у спосіб, що прямо передбачені законом), ст. 6, ст. 19 Господарського кодексу України (забороняється втручання органів державної влади та місцевого самоврядування в господарські відносини).

Усе вищезазначене викликає глибоке обурення колективу Київводоканалу, що налічує понад 6,5 тис. осіб.
642-902 exam

Також колектив підготував звернення до в.о. Президента України Олександра Турчинова, Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, Секретаря РНБО Андрія Парубія та Голови КМДА Володимира Бондаренка з проханням не гайно припинити дестабілізацію роботи життєво важливого для міста підприємства.