Комунальні служби міста забезпечать належний рівень протипожежної безпеки лісового господарства

27 Березня 2014 10:26
akulamedia.com

akulamedia.com

Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища і КО «Київзеленбуд» організують виконання заходів щодо підготовки міських лісів до пожежонебезпечного періоду 2014 року. Про це йдеться у підписаному днями розпорядженні КМДА.

Так, передбачено створення оперативного штабу з ліквідації лісових пожеж у КО «Київзеленбуд». Також комунальному об’єднанню доручено привести до стану технічної готовності протипожежну техніку, обладнання, спостережні вежі і щогли та засоби зв’язку у міських лісопаркових господарствах (Дарницькому, Святошинському, ЛПГ «Конча-Заспа»).

Окрім того, найближчим часом у кожному районі міста на пожежонебезпечний період 2014 року затвердять порядок дій під час ліквідації лісових пожеж.

На території міських лісопаркових господарств будуть виконуватись роботи з ліквідації наслідків сніголамів, вітровалів, а також перевірять виконання протипожежних заходів землекористувачами, земельні ділянки яких розташовані на території лісового фонду (у тому числі Дарницького ЛПГ, Святошинського ЛПГ та «Конча-Заспа»). У лісопарковій зоні Києва комунальні служби виявлятимуть та ліквідовуватимуть позалісосічну захаращеність і стихійні сміттєзвалища.

У разі необхідності виділення поливально-мийних машин для підвозу води комунальне об’єднання «Київзеленбуд» та КК «Київавтодор» мають забезпечити взаємодію підприємств, що входять до їх складу.

У міських лісопаркових господарствах укомплектують пункти зосередженого протипожежного обладнання та інвентарю, створять недоторканний запас пально-мастильних матеріалів для заправки пожежних автомобілів ЛПГ та ГУ ДСНС України у м. Києві.

Зауважимо, що протягом пожежонебезпечного періоду заїзд на територію лісопаркових господарств буде заборонено для транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарських потреб. Йдеться про територію лісового фонду підприємств, які входять до складу КО «Київзеленбуд», окрім транзитних шляхів.

Для того, аби дієво контролювати заїзд автотранспортних засобів на територію лісових масивів КО «Київзеленбуд» буде взаємодіяти із ГУ МВС України в м. Києві та проводити спільні рейди. На території Дарницького, Святошинського ЛПГ та ЛПГ «Конча-Заспа» будуть встановлені шлагбауми і влаштовані надовбні аби забезпечити закриття доріг та в’їздів до лісу.

Крім того, на території зазначених лісопаркових господарств планують відновити та підтримувати у належному стані мережу мінералізованих смуг навколо пожежонебезпечних ділянок лісу та протипожежні розриви всередині лісонасаджень високих класів пожежної небезпеки. Також заплановано відремонтувати протипожежні водоймища, резервуари для забору води та під’їзди до них.

Джерело: eveningkiev.com