Київський академічний театр юного глядача на Липках запрошує на прем’єру вистави «Сон»

20 Березня 2014 12:33
vk.com

vk.com

22, 25 березня о 18:00 на великій сцені Київського академічного театру юного глядача на Липках відбудеться прем’єра вистави «Сон». Прем’єрний спектакль присвячено відзначенню 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Автори постановки зазначають, «Сон» – чи не найвлучніша назва для вистави за Шевченком, у якій українська історія повстає примарним видінням, фантасмагорією. Бо так не хочеться вірити у те, що трагічні події нашої історії, які тривають уже не одне століття і нині готові обернутися новою трагедією.

У виставі «Сон» усі ключові події життя Кобзаря кружляють навколо нього, немов на каруселі. Тут і спогади про дитячі та юнацькі роки, і зустрічі з людьми, які благодатно вплинули на долю поета, тут і ті персонажі лукавої долі, яких краще було б уникнути не лише Тарасові, а й Україні. Утім, поет у виставі не лише спостерігає за плином своєї долі та історії народу, а й сам намагається крутити її колесо.

«Ніхто з наших митців настільки не переймався долею України, як, Шевченко. У кожному шевченковому слові, у кожному звуці його поезії відчувається біль за те, що його Україна невільна. Зайве говорити про те, наскільки злободенними є нині переживання Кобзаря з приводу того, що народ наш усе ще не здобув бажаної волі. Бо наша незалежність, як тепер розуміємо, виявилася примарою, сном. Вистава «Сон», на ряду з іншими, присвяченими ювілею з дня народження Кобзаря, нас від цього сну покликана збудити», – розповів художній керівник Київського академічного театру юного глядача на Липках Віктор Гирич.

Також прем’єрні покази вистави «Сон» відбудуться 4 та 18 квітня. Акредитація представників засобів масової інформації за телефонами: (044) 253-54-83 (приймальня), 093-391-37-81, 095-222-37-66, контактна особа – Дарина Малікова.

Джерело: eveningkiev.com