Київський планетарій – найбільший у Європі

26 Березня 2014 15:34

leater.com

leater.com

 

«Хотів би я знати, чому зірки світяться…

 Напевно, щоб кожен рано чи пізно зміг знайти свою.»

                                           Антуан де Сент-Екзюпері

 

Київський планетарій є найстарішим та найбільшим в Україні, а також у Європі.

За ініціативою Сергія Костянтиновича Всехсвятського у 1952 році був заснований  Київський планетарій товариства “Знання” України. Великий вчений-астроном зі світовим ім’ям присвятив вивченню зірок все своє життя. Його творіння приваблює сюди тисячі туристів з усього світу та жителів міста Києва, воно відоме своїми захоплюючими «екскурсіями» по такому непізнаному зоряному небу своїми неосяжними просторами, які захоплюють нас кожного дня чимось новим.

Після проведеного ремонту і відкриття центру AtmaSfera 360˚, навчальні програми планетарію є не єдиним цікавим видом розваг. Тут також можна подивитися всілякі сферичні фільми й мультфільми, які були б корисні та пізнавальні для підлітків та малечі.Сеанси у планетарії — це різноманітні захоплюючі лекції та програми наукового та літературного характеру, а також казково-пізнавальні (дитячі) програми з астрономії та космонавтики, які переносять нас у далекі світи піднебесся. На кожному сеансі, глядачі зможуть побачити зорі обох півкуль, захопитись враженнями сонячних і місячних затемнень, комет, метеорних дощів, тощо. Зоряне небо демонструється на кожному сеансі і кожного разу виглядає по-новому особливо та непередбачувано. Тому побачених вражень усім вистачить надовго.

 Сюди також можна прийти трохи раніше, щоб весело провести час у PlayZone (парк мультимедійних атракціонів). Насолодитися розвагами у PlayZone можна безкоштовно.   А в Space Cafе, поласувати кондитерськими виробами і кисневим коктейлем, смак якого порадує і дитину, і дорослого.

Сеансів кіно предостатньо – кожен зможе обрати щось цікаве на свій смак. Щодня у планетарії показують близько 9 сеансів, з 10-ї ранку до 19-ї вечора. Вартість квитка складає 60-90 грн, а кожну неділю о 10-й ранку вартість – 40 грн.

При відвідуванні планетарію, кожній дитині – у подарунок пропонується кисневий коктейль. І повірте, задоволення від цього відвідування отримають усі. А дорослі розважаться не менше, ніж діти!

Eugenia Domingo