Київський університет імені Б.Грінченка закликав університети Росії підтримати українців

3 Березня 2014 19:54
ru.wikipedia.org

ru.wikipedia.org

Київський університет ім. Б.Грінченка записав відеозвернення до університетів Росії із закликом підтримати український народ, передає УНН.

“Шановні колеги і друзі! Київський університет ім.. Бориса Грінченка звертається до Вас. Три місяці ми боролися проти олігархічного криміналітету на чолі із Януковичем. Він незаконним шляхом узурпував владу, знехтувавши Конституцією України, підкоривши законодавчу і судову гілки влади. Так званий президент очолив злочинне угрупування, яка розкрадала державні кошти, встановила незаконні стягнення з підприємців. Викрадала, калічила і вбивала людей, прирекла мільйони простих громадян на жебрацьке існування.

Народ України збунтувався проти беззаконня і скинув злочинну владу. Ми обурені, що нашу справедливу боротьбу назвали “коричневою чумою” і фашизмом. Невже ми – воїни і внуки Великої Вітчизняної, педагоги, вчені, аспіранти і студенти схожі на фашистів?

Невже любов до України, рідної мови, боротьбу за свою гідність Конституційні права і свободи можна називати фашизмом?”, – йдеться між іншого у зверненні.

У зверненні також йдеться, що російська влада на жаль не підтримала прагнення українського народу і “грубо порушила міжнародні договори”

“В Україні, в тому числі і в Кримській Автономії ніхто не погрожував і не може погрожувати російськомовним людям”, – також йдеться у повідомленні.

Колектив і студенти університету звернулися із закликом до студентів, вчителів і вчених Росії підтримати українців і донести до В. Путіна “слово Боже: не вбий!”.

Джерело: unn.com.ua