“Київзеленбуд” готується висадити у місті шість мільйонів квітів

12 Березня 2014 19:18
newsradio.com.ua

newsradio.com.ua

У столичних господарствах на сьогоднішній день закладено близько 6 млн. квіткової розсади, до кінця сезону планують закласти ще 4 млн. штук. Основна продукція вже підготовлена до висадки, повідомляє прес-служба “Київзеленбуду”

Наприклад, ті, що розмножуються живцюванням (хлорофітум, альтернатера) розсаджено в контейнери близько 1,3 млн. штук. Рослини, що розмножуються розподілом кореневищ (канни, очитки, жоржини) – близько 1,5 млн. штук зберігаються у ящиках із спеціальним субстратом. Крім цього, 2,2 млн. штук (цинерарія, бальзамін, агератум) вже розпікіровано та висаджено у касети, і близько 1 млн. (петунія, бегонія) висіяно у ящики для подальшої пікіровки. Наразі також триває підготовка насіння для подальшого висіву.

«Аби виростити таку красу треба мати добре серце, лагідні руки та велике терпіння. Саме наші майстрині-озеленювачі творять красу на столичних клумбах і транспортних розв’язках. Впевнений, що подальша реконструкція столичних парниково-тепличних господарств сприятиме збільшенню вирощування квіткової розсади власними силами», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Царенко.

Зазначимо, сьогодні у столичних парниково-оранжерейних господарствах вирощується понад 8,2 млн. квіткової продукції, яка складається з однорічних, дворічних та багаторічних квіткових рослин.

Джерело: eveningkiev.com