Кияни зносять до міліції зброю

20 Березня 2014 12:44

zbroj

У Києві працівники державної автоінспекції зупинили автомобіль, в якому везли зброю для здачі в органи внутрішніх справ.

Про це розповіла прес-секретар столичного ДАІ Наталя Сторожик.

За її словами, працівники ДАІ столичної міліції зупинили автомобіль. Водія попросили побути свідком при оформленні адміністративного протоколу. Під час спілкування з водієм в салоні інспектори ДАІ помітили зброю.

21-річний шофер пояснив, що направлявся до районного управління здати зброю, яку знайшов разом зі своїм товаришем.

“Під час огляду автомобіля правоохоронці вилучили пістолет Стєчкіна, два магазини, обріз мисливської рушниці, кілька десятків набоїв різного калібру та предмети, схожі на вибухові пристрої. Всі вилучені речі працівники міліції направили на дослідження до Науково-дослідного експертного центру ГУМВС України в місті Києві”,- розповіла Наталя Сторожик.

Нагадуємо, згідно статті 263 Кримінального Кодексу України, особи, які незаконно носять, зберігають, купують, передають чи збувають вогнепальну зброю (крім гладкоствольної мисливської — без передбаченого законом дозволу), боєприпаси, вибухівку, — караються позбавленням волі строком від 3 до 7 років.

У рамках проведення заходів по добровільній здачі зброї, які проводяться з 1 по 21 березня 2014 року по всій Україні, мешканці та гості столиці можуть здавати до міліції вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спеціальні засоби.

Громадяни, які добровільно звертаються до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, згідно вищевказаної статті КК України, звільняються від кримінальної відповідальності.

Джерело: Рідний Київ