Киянин переміг у конкурсі піаністів у Берні

4 Березня 2014 14:28
www.m-r.co.ua

www.m-r.co.ua

Український піаніст Антоній Баришевський став переможцем у 7 -му Міжнародному конкурсі Prix du Piano Interlaken Classics у Берні, інформує m-r.co.ua.
Рішення про вручення премії в розмірі 10.000 швейцарських франків приймала публіка: за традицією, на цьому конкурсі саме публіка визначає переможця, не маючи інформації про вік, біографію та освіту учасників.
Трьома іншими фіналістами на концерті, що пройшов у курзалі Берна, стали китаєць Аристо Шам, француз Франко Дюмо і італійська піаністка Глорія Кампанер. Всі вони посіли друге місце.
Антоній Баришевський народився у 1988 році в Києві та навчався у педагогів професора В. О. Козлова, Даніеля Поллака, Стефана Шейя, Девіда Лайвлі і Боаз Шарон.
Він уже є володарем 19 національних та міжнародних музичних премій. Нещодавно був випущений його дебютний компакт- диск із записами творів Скарлатті, Равеля, Дебюссі та інших композиторів .
Конкурс Prix du Piano Interlaken Classics щорічно проводиться з 2007 року в переддень фестивалю Інтерлакен Classics. У ньому можуть брати участь вже досвідчені молоді піаністи, які заявили про себе на міжнародній сцені. Замість професійного журі переможця визначає публіка, переможець, у свою чергу, через рік дає сольний концерт в рамках Фестивалю Інтерлакен Classics .
Раніше лауреатами цього конкурсу ставали Олександр Зінчук, Ремі Генье, Динара Клінтон, Еквон Сунву, Таї – Хунг Кім і Софія Гуляк.

Джерело: eveningkiev.com