Лідери української IT запропонували проект розвитку “Інноваційна Україна”

26 Березня 2014 21:01
www.epravda.com.ua

www.epravda.com.ua

Лідери української IT-сфери оприлюднили відкритий лист до влади із пропозицією реалізувати проект “Інноваційна Україна”, створений з урахуванням досвіду найбільш розвинених країн світу, повідомляє УНН.

У відкритому листі йдеться про важливість розвитку інформаційних технологій: у галузі існує понад 100 тис. робочих місць для високооплачуваних фахівців, вона демонструвала позитивні результати розвитку навіть під час світової економічної кризи, згідно із прогнозами, 2025 року експорт ІТ -продукції зрівняється або перевищить експорт металургійної галузі.

Основним кроками Стратегії є реформа оподаткування, прийняття закону “Про електронну комерцію”, автоматизація державного сектору.

В цей же час автори звернення підкреслили, що становлення і розвиток інноваційної економіки можливі тільки за державної підтримки.

Для реалізації проекту “Інноваційна Україна ” автори запропонували створити експерті групи, які б надавали уряду необхідну допомогу у впровадженні таких ініціатив. пропонують створювати експертних груп для надання уряду необхідної допомоги в плануванні, розробці та впровадженню ІТ- ініціатив.

Нагадаємо, за оцінками Світового банку, до 2015 року Україна може зайняти 6-е місце в світі за обсягом ІТ- експорту.

“IT — є галуззю, в якій Україна може конкурувати з провідними країнами світу. В 2013 році наша держава поліпшила свій показник у рейтингу розвитку інформаційних і комунікаційних технологій Міжнародного Союзу Електрозв’язку ООН та піднялася на 68 сходинку. За оцінками Світового банку, до 2015 року Україна може зайняти 6-е місце в світі за обсягом ІТ- експорту. Через кілька років ІТ- експорт буде одним з ключових джерел надходження коштів до бюджету України”, — зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко.

Джерело: unn.com.ua