Лікар дає поради, як правильно поститися

14 Березня 2014 09:19
karpatnews.in.ua

karpatnews.in.ua

М’ясо під час посту можна замінити зеленим горошком.
Це радить завідувач відділенням гастроентерології і гепатології Дніпропетровської ОКЛ ім. Мечникова Ольга Ходасенко, повідомляє ІА «Мост-Днепр».
«Пост – це, передусім, духовне очищення людини, яке передбачає певні обмеження в харчуванні. Якщо людина не має проблем із здоров’ям і веде правильний спосіб життя, то для неї пост не буде в тягар. Якщо ж людина віддає перевагу важкій калорійній їжі, то різка відмова від звичної їжі може спровокувати загострення хронічних хвороб шлунково-кишкового тракту. Тому перед тим, як починати поститися, варто враховувати особливості свого організму. У пост необхідно дотримуватися кількох простих правил: помірність в їжі; дотримання добового режиму; ретельне пережовування їжі; повна відмова від алкоголю і паління; вживання мінеральної води без газу, компотів, соків. Крім того, щоб замінити м’ясні продукти, необхідно включити в раціон харчування бобові, горіхи, гриби. Краще всього, звичайно, віддати перевагу зеленому горошку мозкових сортів. Цей вид бобових потрібний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту», – сказала лікар.

Джерело: ukrinform.ua