Маршрутники у Києві вимагають підняти ціни на проїзд

24 Березня 2014 16:04
tsn.ua

tsn.ua

Приватні перевізники Києва звернулися до міської влади з проханням терміново розглянути питання підвищення тарифів на проїзд, щоб не допустити банкрутства як комунального, так і приватних підприємств у цій галузі, повідомили в КМДА.

У своєму листі перевізники зазначили, що до межі банкрутства наближається не тільки «Київпастранс», а й у найбільші приватні компанії автоперевізників, які мають в автопарку понад тисячу автобусів. Тому, на їх думку, єдиним шляхом і економічно обґрунтованим рішенням фінансового колапсу всієї галузі є підняття тарифів на проїзд.

В іншому випадку, перевізники погрожують найближчим часом оголосити страйк і не випустити на маршрути близько 1500 автобусів, що може призвести до транспортного колапсу в столиці.

За словами перевізників, відкладання питання підвищення тарифів у майбутньому вимагатиме значних витрат з бюджету. Під зверненням підписалися представники найбільших автопарків Києва – «Союз-Авто», «Кийтранс », «Транс Груп», ФОП Гусак, ФОП Овчиннікова і «Універсал Транс».

Раніше заступник голови КМДА Михайло Костюк заявив, що Департамент транспортної інфраструктури готовий впровадити нову тарифну політику.

Джерело: 7days-ua.com