Матч “Будівельника” перенесли в Литву, всі виручені кошти підуть на Євромайдан

4 Березня 2014 12:42
www.ukrinform.ua

www.ukrinform.ua

Сьогодні київський “Будівельник” зіграє перший матч ТОП-16 Єврокубка проти французького “Нантерра”. Команди мали зіграти у Києві, але через нестабільну політичну ситуацію в Україні поєдинок перенесли у литовське місто Каунас. Таке рішення прийняли в офісі Євроліги.
У “Будівельнику” повідомили, що всі кошти виручені від продажу квитків підуть на потреби Євромайдану.
Матч розпочнеться о 19:00. У прямій трансляції його можна подивитися на сайті sportotv.lt.
Очікується, що матч може зібрати чималу аудиторію. Лідером “Будівельника” є відомий литовський баскетболіст Даріуш Лавринович. Його якраз і зобразили на афіші поєдинку. Також за “Будку” виступає литовський форвад Дайнюс Шаленга. Тренує команду латвієць Айнарс Багатскіс, який свого часу виступав за литовські клуби.
Литва підтримала Майдан, першою визнала нову владу України і навіть прийняла до себе на лікування постраждалих українців. У тому числі лідера Автомайдану Дмитра Булатова, який тепер став міністром молоді та спорту.
Додамо, що “Будівельник” і “Нантерр” вже двічі зустрічалися цього сезону у рамках групового етапу Євроліги. У Франції перемогли французи — 80:61. У Києві перемогу святкував чемпіон України — 97:87.
“Можна грати і десять матчів з тією самою командою і всі вони будуть різними, – каже Багатскіс. – Це стадія плей-офф. Все у таких матчах будуть вирішувати дрібниці. Моментами нам можливо потрібно грати простіше.
Ми знаємо “Нантерр” дуже добре. Це серйозний суперник. Разом з тим вони також не сидять на валізах. Французи будуть дуже мотивованими, адже зараз вони перебувають не на кращих позиціях у своєму чемпіонаті.
Зробимо все, щоб за сумою двох матчів у нас був хороший результат”, – сказав наставник “Будівельника”.

Джерело: gazeta.ua