Музей Майдану поповнився 10-метровим “Шевченком”

5 Березня 2014 14:39
static.gazeta.ua

static.gazeta.ua

10-метрове полотно, у центрі якого зображення Кобзаря, розмальовували у лютому на Майдані більше сотні людей. Ідея картини належить художнику зі Львова Володимиру Свачію та Андрію Руд.

“Концепція майбутніх експозицій дуже проста: через конкретні речі виявити такі, здавалося б, ефемерні,  як енергія змін. Відобразити криву суспільних настроїв від надії і рішучості, через біль, відчай і гнів – до самопожертви, переконаності і солідарності. Показати процес кристалізації цінностей, серед яких найважливішими, певно, є гідність, свобода і творче самовираження” — кажуть організатори Музею Майдану.

Створювали Музей Майдану Самооборона, Національний центр народної культури Музей Івана Гончара, Державний історико-культурний заповідник “Тустань”, Громадська організація “Агенція культурних стратегій”. А одним з перших експонатів став знак “Заборонено”. 

“Колись він означав обмеження швидкості до 40 км на год, а тепер обмежує градус напоїв. На Майдані – “сухий закон”. Також під час протистояння з силовиками подібні знаки нерідко використовувалися активістами для захисту від травматичної зброї” — кажуть організатори музею.

Усіх небайдужих киян автори музею просять приносити речі та свідчення до Штабу Самооборони, що по вулиці Хрещатик, 24. Також є офіційний сайт Музею Майдану, де можна знайти потрібні контакти.

Джерело: Рідний Київ

Джерело: gazeta.ua