Музей Шевченка відкривається

6 Березня 2014 14:36

nac_muzei_shevchenko

З 9 березня 2014 року Національний музей Тараса Шевченка запрацює для відвідувачів у звичному режимі.

Про це повідомляється на сайті музею.

Тут провели ремонтно-реставраційні роботи. Зокрема, стіни музею вилікували від грибка, відремонтували системи опалення, вентиляції, охоронної, пожежної сигналізації. Також зробили капітальний ремонт покрівлі та водовідводів. Особливу увагу було приділено реставрації фасаду головного корпусу Музею – пам’ятки архітектури XIX сторіччя: оновлено фасади, відремонтовано балкони, частково перекрито дах і встановлено нову підсвітку.

Було облаштовано нові приміщення для фондів, вирішено проблему вентиляції та клімат-контролю в будівлі, відсутність яких не давала можливості експонувати оригінали малярської спадщини Тараса Шевченка. Створено новий атріум з відкритим арт-простором для нових виставкових проектів, театральних постановок, інсталяцій та ін. Облаштовано сучасний конференц-зал та простір дитячого центру.

Для оновленого музею розроблено та втілено концепцію осучасненої експозиції Музею «Тарас Шевченко – Божественне покликання». Зокрема тепер до біографічної частини експозиційного простору додано зали, в яких постійно експонуватимуться оригінали графічних робіт Тараса Шевченка.

9 березня 2014 р. з нагоди відкриття: о 15:00 відбудеться культурологічна акція, присвячена 200-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка. Шевченківська програма дуету «Простір музики». Презентація нового альбому «І золотої й дорогої…».

Виконуватиме твори: Сергій Мороз, Ігор Якубовський.

10 березня 2014 р. до 153-ї річниці з дня смерті Тараса Шевченка: концерт духовної музики за участі Камерного хору Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра.

Джерело: Рідний Київ