Ми за Пушкіна, але проти Путіна – Томенко

11 Березня 2014 09:31

T

«Сьогодні дуже важливо для росіян та мешканців Сходу, Півдня України та Криму спростувати міфологію, що місяцями, якщо не роками, насаджувалася російською пропагандою – про те, що українські патріоти ведуть боротьбу з російською мовою, культурою, традицією. Ми повинні чітко сказати і пояснити, що ми не воюємо з Росією. Якщо популярно сказати: ми – за Пушкіна, але проти Путіна. Проти путінської доктрини створення нової російської імперії, проти авторитарного політичного режиму, проти заборони права людям висловлювати свою точку зору та вільно збиратися на мирні протести тощо», – сказав народний депутат Микола Томенко.

Водночас він зауважив, що, на жаль, маємо іншу проблему: багато українських радикальних політичних сил, можливо, неувсідомлено, але всіляко сприяють цій російській пропаганді.

«Ми повинні чесно сказати, що сьогодні кожна нова барикада, що з’являється в Києві чи інших містах, – це подарунок Путіну. Кожна людина в масці – це добрий привід для російської пропаганди. Кожний новий випадок мародерства – аргумент для Сходу та Європи проти Євромайдану та нової влади в Україні. Тобто, ми повинні розуміти і відповідальність сьогодні усіх за збереження України, її єдності та територіальної цілісності», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: Рідний Київ