Мистецький проект «Шевченкоманія» продовжено до 16 березня

13 Березня 2014 19:44
kiev.glo.ua

kiev.glo.ua

У Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» повідомили про те, що на численні прохання відвідувачів проект «Шевченкоманія», приурочений до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, продовжено до 16 березня.

Таке рішення було прийнято через те, що проект викликав надзвичайно активний інтерес української спільноти. Так, упродовж десяти днів своєї роботи він зібрав у залах Мистецького Арсеналу понад 19 тисяч глядачів. Особливо приємно, що значну частину аудиторії склали молодь та діти.

Експозиція була трансформована і перенесена до інших залів, однак, усі, хто не встиг потрапити на основний проект, зможуть побачити вишукані акварелі та філігранні офорти Тараса Шевченка 1830 – 1850-х років з колекції Національного музею Тараса Шевченка до 16 березня.

Крім того, діятиме інтерактивна презентація науково-освітнього інтернет-порталу «Тарас Шевченко» від Національного центру «Мала Академія наук України», акція «Лист у майбутнє» від спільноти «Манускриптум», де всі охочі можуть доєднатися до його написання. Для дітей працюватиме Арт-лабораторія від освітнього проекту «Арсенал Ідей».

До 16 березня в експозиції триватимуть кінопокази колекції фільмів «Шевченко 200» від Національного центру Олександра Довженка та відео-проект Сергія Проскурні «Наш Шевченко», а також щодня о 18:00 демонструватиметься стрічка Сергія Проскурні «Тарас Шевченко. IDентифікація», прем’єра якої відбулася у Мистецькому Арсеналі у рамках відкритої ночі «Доба Шевченка».

Нагадаємо, що з 9 на 10 березня, у ніч кіно, музики та поезії «Доба Шевченка», у Мистецькому Арсеналі зі спеціальною програмою виступив проект «ТЕЛЬНЮК: Сестри». Загалом відкриту ніч відвідали понад 3 тисячі гостей.

Мистецький Арсенал висловлює щиру вдячність Національному музею Тараса Шевченка, а також усім учасникам та партнерам проекту «Шевченкоманія», які долучилися до його створення.

Адреса Мистецького Арсеналу: вул. Лаврська, 12. Завітати можна у будь-який день з 11:00 до 20:00. Вартість вхідного квитка – 20 грн., для пенсіонерів і дітей до 12 років – вхід безкоштовний.

Джерело: eveningkiev.com