На Конкурс дитячого малюнку прийматимуть роботи з усіх куточків України

18 Березня 2014 10:14
nbukids.tumblr.com

nbukids.tumblr.com

“Якщо твої плани розраховані на рік – сій жито, якщо на десятиліття – саджай дерево, якщо на віки – піклуйся про дітей”, – каже українське народне прислів’я. Вислів вдало описує те, чим і займаються в Фонді “Ініціатива заради майбутнього”: тут розкривають дитячі таланти. Конкурс дитячого малюнку – один з багатьох видів діяльності благодійників.
14 березня відбулася зустріч із тими, хто робить життя дітей яскравішим. Голова наглядової Ради Всеукраїнського благодійного фонду Ігор Янковський у центрі мистецтв “Шоколадний будинок” зібрав однодумців і розповів про черговий конкурс для діточок. На зустріч з меценатом завітали керівники художніх шкіл і дитячих творчих студій, самі діти та їх батьки. “Сьогодні вся увага — не тільки Європи, а й усього світу, прикута до України. Весь світ переживає і уважно стежить за тією непростою ситуацією, яка склалася в нашій державі. Саме тому для нашого всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку ми обрали тему “Моя Мирна Україна”. Це — і виклик, і позиція: наша Україна — мирна держава, і всі проблеми в ній маємо вирішувати мирно”.
На знак солідарності з усіма мешканцями України, на зустрічі з головою фонду говорили як українською, так і російською мовами. На великому екрані присутнім показали хроніку подій Першого конкурсу, фото з виставки кращих робіт.
“Українські діти надзвичайно талановиті. Треба лише вчасно помітити їхні таланти . Це ми й намагаємося робити. Наш конкурс — це своєрідна миротворча місія, покликана зберегти мир в країні. В минулому конкурсі брали участь діти з усіх регіонів України — від Львова до Донецька. Кращі роботи демонстрували в “Шоколадному будинку”, на кінофестивалі “Молодість” та на виставці “Україна очима дітей” в Європарламенті, в Брюсселі.”, – додав Янковський.
Тетяна Скирда, голова журі Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку зазначила, що члени журі не знають прізвищ дітей, роботи яких розглядають. Заради об’єктивної оцінки, картини мають лише порядковий номер і позбавлені прив’язки до автора.
Владислава Гречкосій, одна з переможниць минулорічного конкурсу, розповіла про свою участь у проекті.
“Ми надіслали на конкурс малюнки разом із братом. І як же ми здивувалися, коли номінацію здобули обидва. Мене нагородили путівкою в табір Артек, дали й інші цінні призи. На картині, яку я надіслала на конкурс, я зобразила матір і доньку. Роботу оформила в традиційних українських мотивах. Мама дає дитині вінок – символ опіки і любові, а на фоні — хатина: символ родинного затишку і добробуту. До малюнку я також написала літературний твір “Лист до матері”, заснований на реальних фактах. .. Бо в моїй родині були історії, коли мама писала бабусі листа про те, як їй боляче на душі. І написаний лист допомагав долати психологічні проблеми. Материнська любов допомагала подолати і страх, і горе, і сльози”, – поділилася спогадами талановита киянка.
Запрошення до участі у конкурсі фонд надішле всім художнім школам України. Переможців конкурсу оголосять напередодні 1 червня – Дня захисту дітей.

Джерело: gazeta.ua