На Майдані молилися за єдність України і слухали гімн кримських татар

23 Березня 2014 17:19

vihe 2

На столичному майдані Незалежності сьогодні відбулося Народне віче “За єдність України”. що розпочалося з молитви за державу. пише “Укрінформ”.

На самому початку заходу до присутніх звернувся ведучий з проханням допомогти коштами українським військовим у Криму. Потім зі сцени Майдану людям показували відео штурмів українських військових частин у Криму.

До українців звернулися Блаженнійший архієпископ УГКЦ Любомир Гузар, міністр культури Євген Нищук, в.о.міністра закордонних справ Андрій Дещиця, голова СБУ Валентин Наливайченко, лідер “Третьої української республіки” Юрій Луценко, історик та громадський активіст Володимир В’ятрович, лікар і громадський діяч Ольга Богомолець та ін.

Активісти з громадського сектору Євромайдану розповіли про підготовлений ними реанімаційний пакет реформ. За словами активістки Ганни Гопко, вже наступного тижня на пленарному засіданні ВР планують виставити цей пакет на голосування. Перший законопроект стосується прозорості закупівель, другий – доступу до публічної інформації, третій – про реєстр нерухомості і четвертий – про організацію судоустрою, який дасть можливість звільнити суддів, які приймають політичні рішення. “Щотижня сюди мають приходити політики і говорити, що з порядку денного виконано. Таким буде наш механізм контролю за владою”, – заявила Гопко. Майдан цей виступ зустрів оплесками та криками “Вимагаємо!”.

У рамках недільного віча громадська організація “Земляцтво кримських татар у Києві” та громадська ініціатива “Крим SOS” підготували музично-танцювальну програму, щоб показати культуру кримсько-татарського народу, а також виконали свій гімн.

Джерело: Рідний Київ