На решітках зливостоків та люків встановлять антивандальні замки

19 Березня 2014 10:51
ru.tsn.ua

ru.tsn.ua

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко планує вирішити проблему з постійними викраданнями решіток зливостоків та люків завдяки використанню антивандальних замків та полімерних решіток.
«У Києві є така проблема, як відкриті люки і зливостоки. Ця проблема існує роками і дуже турбує людей. І справа не лише в тому, що відповідальні служби їх невчасно закривають. А ще й у тому, що їх безбожно крадуть і здають на металолом. Фактично двостороння проблема: з одного боку відкриті небезпечні дірки, а з іншого – постійне витрачання коштів на люки і решітки, які зрештою однак крадуть», – зауважив Володимир Бондаренко.
Він зазначив, що вже цікавився досвідом вирішення цієї проблеми у європейських країнах.
«Серед іншого у європейських містах використовують люки із замками та полімерні решітки. Більше того, якщо говорити про решітки із полімерних матеріалів, то це не лише унеможливить їх крадіжки на металолом, а й значно скоротить витрати на них. Бо у Києві на сьогодні є усі реальні можливості виготовляти такі решітки, а не привозити звідкись, переплачуючи на транспортні витрати», – заявив очільник КМДА.
«І взагалі я вважаю, що ми повинні навчитися патріотичному ставленню до рідного міста. Бо зроблене на київських виробництвах – це додаткові робочі місця, кошти, що витратяться тут, і так далі», – додав він.
Як зазначив голова КМДА, решта місць, де неможна використовувати полімерні решітки, будуть закриті металевими, але з особливими замками, щоб мінімізувати випадки крадіжок. Також із відповідними замками будуть використовуватися і люки.
«У ваших дописах та на особистих зустрічах часто кияни звертаються із проханням закрити відкриті люки чи стоки. Прошу Вас звертатися на гарячу лінію до КМДА (за номером 15-51) і повідомляти район та точну адресу, де потрібно ліквідувати таку проблему», – сказав Володимир Бондаренко.

Джерело: eveningkiev.com