Нашій країні потрібен фонд захисту України – Томенко

18 Березня 2014 16:50
expres.ua

expres.ua

Микола Томенко запропонував створити своєрідний фонд захисту української держави, що передбачав би спеціальний податок для всіх мільйонерів та мільярдерів. 

Про це він сказав під час ефіру на ТРК «Ера».  

За його словами, уряд має визначити базу для оподаткування та відповідний відсоток.

«Чому Ігор Коломойський може займати принципову патріотичну позицію та інвестувати кошти в армію, а Рінат Ахметов чи інші українські олігархи не можуть цього робити? Якщо ініціативного патріотизму українських багатіїв ми не спостерігаємо, то повинен бути державою визначений принцип, як треба діяти в умовах необхідності захисту української держави, скрутної соціально-економічної ситуації та взагалі небезпеки для життя і діяльності громадян», – вважає політик.

Томенко говорить, що доларові мільйонери та вище мусять платити спеціальний щомісячний податок на підтримку української економіки та передовсім Збройних Сил, що опинились сьогодні у непростій ситуації і на які покладається велика надія.

«Це не є новою ідеєю. В Європі, в умовах, де немає агресії якоїсь сусідньої держави, але де мала місце криза, такі фонди були створені. Ми знаходимося зараз в умовах подвійної небезпеки: в стані фактичної війни з Росією та соціально-економічної кризи. Тому створення такого фонду на певний період було би доречним і правильним», – вважає народний депутат.

Джерело: Рідний Київ