Навчальні заклади Оболонського району презентували хмарні технології в освіті

26 Березня 2014 20:08
zosh38.cv.ua

zosh38.cv.ua

В рамках Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти 2014» навчальні заклади Оболонського району презентували досвід використання інформаційно-комунікаційних технологій у навчальній діяльності, повідомляє прес-служба Оболонської РДА.

Відповідно до листа ІІТЗО МОНУ від 12.03.14 № 14.1/10-695 щодо проведення круглого столу «ІКТ- компетентності вчителів», який відбувся в рамках П’ятої Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2014», представниками МЦІТО управління освіти Оболонського району було презентовано досвід розвитку ІКТ-компетентностей педагогічних працівників.

Презентувала досвід Оболонського району к.пед.н. Литвинова Світлана Григорівна з виступом: «Хмаро орієнтоване навчальне середовище як чинник розвитку ІКТ – компетентностей вчителів та учнів».

Увагу присутніх привернув той факт, що педагоги району щорічно підвищують свій рівень ІКТ-компетентностей за різними напрямками: у початковій освіті, окремо для вчителів інформатики, розвиваються компетентності керівників шкіл, зокрема, заступників директорів.

Новітні тенденції розвитку освіти, такі як хмарні, для педагогів району вже не дивина, а реальне навчальне середовище для спільної діяльності, комунікації та співробітництва. На круглому столі було презентовано різні аспекти діяльності таких шкіл району: СШ № 210, гімназія «Оболонь», СШ №240, ЗНЗ №214, ЗНЗ № 256, ЗНЗ № 219, ЗНЗ № 225, ліцей №157, ЗНЗ № 14.

Джерело: eveningkiev.com