Нова коаліція ще має шанс піти єдиною командою на президентські вибори – Томенко

27 Березня 2014 11:37

tomenko 1Таку думку висловив народний депутат Микола Томенко. Він нагадав, що був і залишається прихильником того, щоб донедавна опозиційні демократичні сили, а нині – учасники нової коаліції максимально погодили участь у президентській виборчій кампанії.

«Це погодження стосується визначення спільної стратегії, команди, яка повинна бути сформована після президентської виборчої кампанії, та характеру ведення цієї кампанії», – вважає політик.

На його думку, сьогодні ми знаходимося у стані фактичної війни з Росією, тому тотальна демократія і участь всіх керівників демократичних партій у президентській виборчій кампанії – надто велика розкіш і відповідальність.

«Ми свідомі того, що нинішні призначення є тимчасовими і перехідними, тому остаточна конструкція нової влади буде сформована вже після президентської кампанії», – зауважив М. Томенко.

«Я не бачу проблем з тим, щоб протягом останніх днів перед остаточним терміном висунення кандидатів у президенти визначитися для П. Порошенка, Ю. Тимошенко, В. Кличка та інших з тим, як побудувати виборчу кампанію. За таких обставин із цієї категорії людей можна було би визначити, умовно кажучи, кандидата на Президента, Голову Верховної Ради, Генерального прокурора, столичного міського голову тощо. Відповідальності та посад – достатньо. Необхідне тільки розуміння ситуації та пошук компромісів», – переконаний Микола Томенко.

На його думку, ще не вичерпаний потенціал переговорного процесу, щоб знайти механізм, як нинішня новостворена коаліція може піти на президентські вибори з єдиною програмою та єдиною командою.

Джерело: tomenko.ua