Новий начальник ДАІ запропонував підвищити обмеження швидкості і не штрафувати дрібних порушників

13 Березня 2014 12:07
legalaid.in.ua

legalaid.in.ua

Начальник Державної автоінспекції Анатолій Сіренко виступає за підвищення обмеження швидкості на магістралях Києва до 80 км/год.
Про це він сказав в інтерв’ю газеті “Факти”, передає Цензор.НЕТ.
“Вважаю, що на магістралях потрібно однозначно підвищувати швидкісні обмеження… Нехай на крайній смузі буде 80 км на годину. На третій, другий – 70 км на годину. А на першій – 60 км в годину. Ми вже займаємося цим питанням”, – наголосив Сіренко.
Начальник вважає недоцільним постійну присутність патрулів ДАІ на київських магістралях.
“Ну навіщо на проспекті Бажана стоять три патрулі і контролюють швидкість, якщо там все одно 60 км на годину ніхто не їде? Це ненормально!.. І не треба там стояти працівникам ДАІ. Вони повинні виїжджати, якщо кому-то на трасі потрібна допомога, у кого-то зламався автомобіль”, – зазначив він.
Крім того, на думку Сіренка, за незначні порушення Правил дорожнього руху можна не карати, а попереджати.
“Моя позиція: за грубі порушення штрафи повинні бути такими, щоб водій це відчував. А за незначні можна не карати, а просто попереджати… Приміром, забув водій за містом включити ближнє світло. Ну навіщо за це карати? Забув людина, з ким не буває?”, – сказав начальник.
Сіренко також підкреслив, що він виступає за зменшення людського фактору в процесі контролю за дотриманням ПДР.
Нагадаємо, що згідно з діючими правилами, швидкість руху автотранспорту в населених пунктах не повинна перевищувати 60 км/год, житлових і пішохідних зонах – 20 км/год, поза населеними пунктами – 90 км/год, на автострадах – 130 км/год.

Джерело: gazeta.ua