О. Мусій пропонує добудовувати “Охматдит” за рахунок іноземних коштів

25 Березня 2014 17:02

ohmadet

Іноземні інвестори можуть допомагти Україні з будівництвом нового корпусу лікарні “Охматдит”.

Про це Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій повідомив під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України, передає УНН.

За його словами, він вже мав зустрічі з цього приводу з потенційними інвесторами.

“Вже в мене була зустріч з інвесторами, які готові вкласти інвестиційні кошти у добудову подібних речей. Як, можливо, новий корпус в “Охматдиті”, де буде трансплантація, пересадка кісткового мозку, а також, можливо, та недобудована лікарня майбутнього, яка є. Я вірю, якщо уряд прийме рішення щодо іноземних інвестицій і я також буду це лобіювати, і, особливо, їх захист, до нас прийдуть величезні іноземні інвестиції, в тому числі в охорону здоров’я. І, скажімо так, перші перемовини з іноземними партнерами мені дають в цьому оптимізм”, – сказав Олег Мусій.
Міністр охорони здоров’я також вислови сподівання на те, що ці довгобуди чи нові проекти “будуть обов’язково реалізовані, якщо не державою, то за рахунок іноземних коштів”.
Нагадаємо, як повідомив УНН, питання добудови нового корпусу “Охматдиту” залежатиме від того, чи потрапить цей розділ фінансування під плановий секвестр бюджету. Раніше завершення будівництва нового корпусу планувалося на кінець 2014 року.