“Поштовий центр України” увіковічнили в марці

25 Березня 2014 11:43

poshtova marka

“Укрпошта” випустила марку з зображенням головного поштового монументу нашої держави “Поштовий центр України” або як його ще називають Знак відліку відстаней, встановленого на Майдані Незалежності в Києві.

Погашення поштової мініатюри, присвяченої 20-річчю з часу заснування Укрпошти на спеціально випущеному для цього конверті “Перший день”, відбулося 25 березня 2014 року в Головпоштамті.

Про це УНН повідомили у прес-службі Укрпошти.

Ескіз поштової марки розроблено заслуженим художником України Миколаєм Кочубеєм, який неодноразово ставав лауреатом почесних міжнародних філателістичних конкурсів, як автор українських поштових марок.

Зображена на марці колона з глобусом та п’ятьма поштовими голубами є прототипом символу Всесвітнього поштового союзу, членом якого Україна є з травня 1947 року.

На офіційній емблемі ВПС зображено п’ять посланців — листонош п’яти основних людських рас (або п’яти континентів), що передають один одному листи навколо земної кулі.

Нагадаємо, у 1996 році “Укрпошта” ініціювала встановлення на Майдані Незалежності в Києві монументу “Поштовий центр України”. Його розміщення безпосередньо перед входом до Головпоштамту обумовлено потребою відліку відстаней від головної поштової установи держави. Знак фіксує географічні координати та відстані до обласних центрів України, столиць інших держав тощо.

Поштова марка “20 років з часу заснування Укрпошти” випущена тиражем в 190 000 примірників, номіналом в 2,00 грн. кожна.

Джерело: Рідний Київ