Професор Вишневський розкриє таємниці річок Києва

11 Березня 2014 18:51
ualit.org

ualit.org

Книгарня «Є» запрошує послухати відкриту лекцію доктора географічних наук, професора Віктора Вишневського «Малі річки Києва», що відбудеться у четвер, 13 березня, повідомляє прес-служба книгарні.

Початок – о 18:00.

Традиційно, говорячи про київські річки, згадуємо лише про Дніпро. Хрещатик, Глибочиця, Скоморох, Либідь, Сирець, Клов… – про них ми чи то забуваємо, а чи просто не знаємо.

В минулому київські річки широко використовувалися в господарській сфері – на багатьох працювали млини. Згодом – наприкінці XIX ст. – за часів будівельного буму, коли прокладалися нові вулиці та впорядковувалися вже наявні, – розпочалася діяльність з переводу київських річок у підземні колектори. Нині довжина зливової каналізації у місті становить 2700 км і саме тут тече більшість київських річок.

Запрошуємо відкрити таємниці підземного Києва і поговорити про всі аспекти, пов’язані з київськими річками: природні, історичні, господарські і навіть нормативно-правові.

Доктор географічних наук, професор Віктор Вишневський закінчив географічний факультет Київського університету імені Тараса Шевченка. Працював в Українському науково-дослідному інституті гідротехніки і меліорації, Інституті гідробіології НАНУ, Українському науково-дослідному гідрометеорологічному інституті. У 1987 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук, у 2003 р. – доктора географічних наук. У 2007 р. отримав вчене звання професора кафедри країнознавства. Викладає у Національному авіаційному університеті.

Основна сфера наукових інтересів: використання і стан річок України, водне господарство, стан довкілля, краєзнавство. Упродовж наукової та освітньої діяльності став автором понад 190 наукових праць, зокрема кількох монографій.

Лекція відбуватиметься за матеріалами книжки Віктора Вишневського «Малі річки Києва».

Джерело: eveningkiev.com