Росіяни через бойкот їх товарів хочуть заховатись під українським штрих-кодом

24 Березня 2014 19:16
7days-ua.com

7days-ua.com

Останнім часом почастішали випадки звернень компаній з метою отримання свідоцтва про присвоєння штрих-коду України для товарів російського походження.

Про це Еспресо.TV повідомили в Українській Асоціації постачальників торговельних мереж.

Асоціація звертає увагу на те, що штрих-код 460 не є єдиним підтвердженням того, що товар вироблений в Росії. На деяких російських товарах може бути нанесений штриховий код іншої країни, у тому числі України – 482. Для визначення країни походження слід звертати увагу на упаковку – там зазначено країну-виробника. Додатковою ознакою визначення товару з Росії може служити торгова марка.

Генеральний дистриб’ютор російських товарів, зареєстрований в Україні, може одержати свідоцтво про присвоєння штрих-коду України для російських товарів. Слід також зазначити, що в цьому випадку на упаковці такого товару буде вказуватися, що він був вироблений у Російській Федерації.

В Асоціації підкреслюють, що зміна штрих-коду тягне за собою зміну упаковки продукції. На практиці це може зайняти кілька місяців і призведе до певного подорожчання продукції. Тому ці зміни, ймовірно, не будуть носити масовий характер.

Джерело: 7days-ua.com