Сьогодні Рада безпеки ООН проведе засідання щодо України

28 Березня 2014 09:45
24tv.ua

24tv.ua

Рада безпеки ООН сьогодні проведе засідання щодо ситуації в Україні. Про це заявив керівник департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, передає УНН.
“28 березня заплановано засідання Ради безпеки ООН, яке також буде присвячено Україні, зокрема ситуації в АРК”, — сказав Перебийніс.
В рамках засідання Генеральної асамблеї ООН відбудеться урочиста конференція, присвячена двохсотій річниці дня народження Тараса Шевченка.
“Засідання Генасамблеї ООН у Нью-Йорку складатиметься з двох частин: ранкового засідання та вечірньої урочистої конференції, присвяченій двохсотріччю з дня народження Тараса Шевченка, яка завершиться святковим концертом”,- повідомив він.
За словами речника українського зовнішньополітчного відомства, від України участь у засіданні, присвяченому територіальній цілісності України візьмуть в.о. міністра закордонних справ А.Дещиця, постійний представник України в ООН Юрій Сергєєв та заступник глави МЗС Сергій Кислиця.
Як повідомляв УНН, на засіданні Генеральної асамблеї ООН 100 країн світу проголосували за резолюцію, яка підтримує територіальну цілісність України і називає “референдум” у Криму недійсним.
Резолюції Генасамблеї не є обов’язковими до виконання, вони декларують ставлення членів ООН до важливих світових проблем. У Раді безпеки, рішення якої ухвалюються одноголосно і є обов’язковими до виконання, Росія зайняла позицію країни-блокувальника через невизанння будь-якої критики своїх дій.

Джерело: unn.com.ua