Сьогодні в Україні відзначають День внутрішніх військ

26 Березня 2014 09:39
www.bookclub.ua

www.bookclub.ua

День внутрішніх військ МВС України співробітники правоохоронних органів традиційно відзначають 26 березня, передає УНН.
В цей день в 1992 році фактично було офіційно сформовано цей структурний підрозділ Міністерства внутрішніх справ України. Принципи діяльності внутрішніх військ МВС регламентує відповідний закон, який був прийнятий 26 березня 1992 року.
Святкування Дня внутрішніх військ МВС України проводиться з 1996 року. В указі президента, що встановив це професійне свято, сказано, що внутрішні війська стали найважливішим інструментом державної влади для досягнення норм громадського порядку, захисту населення від злочинців і охорони ключових державних об’єктів від незаконних посягань.
Задовго до появи Дня внутрішніх військ МВС України та самої структури МВС України на території держави охороною правопорядку займалися військові формування: військова варта, конвойна варта, конвойна охорона. Але незалежно від того, як в певний проміжок часу називалося ця підвідомча установа, вона виконувала однакові функції, спрямовані на захист інтересів держави і громадян.
У День внутрішніх військ МВС України перші особи держави зазвичай нагороджують відзнаками президента України кращих працівників День внутрішніх військ МВС України внутрішніх військ.

Джерело: unn.com.ua