У четвер киянам покажуть “ВАВІЛОН ХХ” Миколайчука

11 Березня 2014 17:37
toloka.hurtom.com

toloka.hurtom.com

13 березня, о 19.00 в Creative space, 12 відбудеться показ фільму «ВАВІЛОН ХХ», режисера Івана Миколайчука. Фільм було знято у 1979 році.

Нове, постреволюційне життя входить до усталеного побуту українського села Вавилон. Мешканці стоять між вибором – встати на бік комунни, що утворилась в колишній барській садибі чи підтримати сусідів по селу – куркулів, зі зброєю в руках. В цьому протистоянні гине сільський філософ Фабіан, якого зіграв актор та водночас режисер фільму Іван Миколайчук. Фабіан намагається силою переконання запобігти братовбивству. Одну з головних ролей зіграла молода Любов Поліщук.
Про цей фільм режисер та актор Миколайчук зазначив: “Події, про які йдеться в нашому фільмі, відокремлені від нас невеличким проміжком часу — всього лише півстоліття. Але якщо подумати, скільки сталося всього за ці п’ятдесят років, як змінилася доля мого народу, його психологія, життя, то виявиться, що цей фільм про дуже далеке його дитинство, про те, що завжди прекрасне та незабутнє. Досить строката мозаїка яскравих замальовок побуту, сцен народного життя поєднується з образом Фабіяна, котрий є ніби єдиним стрижнем, який пов’язує всіх і дає моральну оцінку людям, їхнім вчинкам. Ця людина з народу, мудрець, філософ. Зміст його життя в тому, щоб побачити і зрозуміти, що відбувається. І це йому врешті-решт вдається”.
«ВАВІЛОН ХХ» отримав головний приз кінофестивалю «Молодість» (Київ) у 1979 році, а також приз за кращу режисуру — Іванові Миколайчуку у 1980 році ВКФ в Душанбе.
Показу передуватиме вступне слово представника Довженко-центра, який детальніше розповість про фільм і режисера. Після показу можна буде задати спікеру запитання та обговорити переглянутий фільм за гарячими напоями.
Вартість запрошення: 40 грн (попередній продаж), 50 грн. (в день показу) тривалість показу 95 хв.
Джерело: day.kiev.ua