У Дніпровському районі створили “Громадську варту”

11 Березня 2014 10:10
www.facebook.com

www.facebook.com

У Дніпровському районі Києва створено штаб громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, інформує МВС УКраїни в м. Києві.

Штаб створено на виконання вказівки Міністра внутрішніх справ, плану Головного управління МВС України в місті Києві від 28.02.2014 року та наказу Головного управління від 03.03.2014 року про першочергові та додаткові заходи щодо стабілізації оперативної обстановки на території столиці, а також враховуючи масове бажання громадян взяти участь в забезпеченні дотримання правопорядку.

Було прийнято рішення щодо врегулювання діяльності добровільних народних дружин у Дніпровському районі столиці згідно Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону» від 03.04.2003 року.

Тісну співпрацю громадських об’єднань з правоохоронцями вже налагоджено.

«Дніпровський район столиці другий у місті за кількістю населення. Тому вкрай важливо роботу щодо спільного патрулювання організувати так, щоб вона була ефективною. З цією метою проводяться щоденні інструктажі нарядів. На даний час патрулювання району з 20.00 по 24.00 годину здійснюють 28 піших нарядів, а з 23.00 по 6.00 годину – 4 автопатрулі представників громадських формувань, до яких приєднуються правоохоронці», – зазначив начальник Дніпровського районного управління столичної міліції полковник міліції Віталій Миколайович Чайка.

Крім цього, у Дніпровському районі Києва створили “Громадську варту”, яка здійснює патрулювання вулиць у нічний час.

«Небайдужі жителі району, незважаючи на різні політичні уподобання, об’єдналися в добровільні дружини, щоб охороняти правопорядок на вулицях району, запобігати підпалам автомобілів та іншим безчинствам. Зараз «Громадська варта» Дніпровського району становить 20 автомобілів і півсотні громадян, які патрулюють вулиці району в нічний час», – повідомив заступник голови фракції “Удар” у Київраді VI скликання Андрій Странніков.

До того ж самоорганізувалися мешканці району, які приєднались до автопатрулів ВДАІ та спільно з ними здійснюють патрулювання на власному автотранспорті.

«З метою забезпечення дотримання громадського порядку робота ведеться по всіх напрямках», – повідомив представник координатора по Дніпровському району столиці від штабу «Громадська оборона Києва» Валентин Сергійович Степ’юк.

За час проведення спільних патрулювань в Дніпровському районі було затримано молодика, який «прогулювався» в нічний час вулицею з обрізом мисливської рушниці з набоями, «на гарячому» затримано декількох вуличних грабіжників та припинено ряд правопорушень адміністративного характеру.

Джерело: eveningkiev.com