У Києві розпочався пожежо-небезпечний період

12 Березня 2014 11:32
ksza.ks.ua

ksza.ks.ua

Щорічно, з настанням весняно-літнього періоду, різко загострюється ситуація з пожежною та техногенною безпекою в лісах та на відкритих місцевостях. В цей період виникає понад 60% пожеж, повідомляє ГУ ДСНС у г. Києві.
Протягом 11 березня рятувальники здійснили 17 виїздів на гасіння очеретів та на ліквідацію загорянь трав’яного настилу. У зв’язку з підвищенням температури повітря, у Києві почала масово вигорати трава, призводячи до збитків.
Із 21 загоряння, що виникало протягом доби, 14 із них – горів трав’яний настил, ще 3 рази горіли очерети. Займався трав’яний настил переважно на відкритій території, біля проїжджої частини дороги, на території лісопаркової зони, біля озера та вздовж залізничного полотна.
Найбільша кількість загорянь зафіксована в Деснянському районі. Також трава горіла в Голосіївському, Дарницькому, Оболонському та Дніпровському районах. Загальна площа загорянь складає 28 га трав’яного настилу.
Крім того, займалися очерети на березі озера «Вирлиця» на площі 5 кв. м, біля Совських ставків на відкритій місцевості площею 800 кв. г.
Усі займання були своєчасно ліквідовані силами Головного управління ДСНС України у г. Києві та лісопаркових господарств.
Основною причиною займання трав’яного настилу є необережне поводження з вогнем громадян.
Головне управління ДСНС України у г. Києві звертається до громадян з проханням не нехтувати правилами пожежної безпеки у побуті і бути пильними у поводженні з вогнем!
Кинута вами цигарка вмить підпалює висушену спекою траву. Полум’я від сухої трави перекидається на лісосмуги, поля, парки. Помітивши невелике загоряння, негайно телефонуйте до Служби порятунку за екстреним телефонним номером «101»!

Джерело: eveningkiev.com