У Києві створено офіційний довідник вулиць

28 Березня 2014 20:18
unn.com.ua

unn.com.ua

Департаментом містобудування та архітектури розроблено міську систему обліку вулиць Києва, яка дозволить зберегти історію найменувань вулиць та відповідні офіційні документи щодо їх назв, повідомили УНН у прес-службі Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

Про це заявив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури, начальник Служби Містобудівного кадастру Андрій Вавриш.

“Довідник містить 2660 статей про об’єкти вулично-дорожньої мережі Києва (алеї, бульвари, вулиці, набережні, площі, проспекти, провулки, проїзди, тупики, шосе, узвози, лінії)”, – зазначив Андрій Вавриш.

Він також пояснив, що необхідність розробки міської системи обліку вулиць м. Києва виникла через постійний розвиток містобудівної галузі у Києві – з’являються нові вулиці в новозбудованих масивах, постійно розвивається вулично-дорожня мережа, в результаті чого змінюється конфігурація вулиць.

“Впорядкування інформації обумовлено й тим, що сьогодні частина вулиць взагалі не мають рішень про найменування, як-то території, якіувійшли до складу м. Києва у 1980-х роках – с. Жуляни, с. Троєщина, с. Бортничі. Вобіході вживаються назви, які не набули чинності, або рішення про їх перейменування не приймалось (наприклад,Либідська площа має назву площа Дзержинського, вул. Велика Васильківська – вул. Червоноармійська), а частина вулиць мають назву на честь радянської епохи та радянських керівників (вулиця Леніна, пл. Ленінградська, вул. Карла Маркса, вул. Комуністична та інші)”, – зазначив Андрій Вавриш.

Паралельно з підготовкою друкованого видання офіційного довідника “Вулиці міста Києва” розроблено й електронний реєстр вулиць та інших поіменованих об’єктів, які мають геопросторову прив’язку. Зв’язок довідника вулиць з просторовою інформацією про вулиці міста відбувається завдяки унікальному номеру (коду) об’єкта через геопортал містобудівного кадастру м. Києва.

Геопросторова база даних включає унікальний QR- код об’єкта, найменування українською, російською та латиницею, інформацію про документ, підставу присвоєння найменування, реквізити документу, опис розташування вулиці, координати початку, кінця та примикань інших вулиць.

Створення реєстру вулиць має велике економічне значення. Реєстр вулиць є фундаментальною інформаційною основою для створення електронного реєстру адрес і формування адреси об’єкта нерухомого майна.

Уже найближчим часом офіційний довідник буде затверджено на сесії Київської міської ради.

Нагадаємо, нещодавно фонд “Рідна країна” звернувся до бізнесменів та політиків, щоб вони в рік 200-річчя Шевченка пішли на те, щоб зі своїх приватних колекцій передали до шевченківських музеїв оригінальні та автентичні речі, пов’язані з Тарасом Шевченком, яких сьогодні бракує у багатьох музеях.

Джерело: unn.com.ua