У Києві з’являться нічні маршрутки

17 Березня 2014 11:54

nihna marshrutkaВ українській столиці незабаром маршрутки можуть почати перевозити всіх бажаючих і після півночі. У мерії з розробниками проекту “Нічний експрес” обговорять усі деталі вже цього тижня, пише iМолодь.

– У великих містах України вже є нічні маршрутки. Для Києва це дуже важливо. Тут життя кипить і вночі, на відміну від невеликих городків, – говорить автор проекту Олексій Никифоров, – а реально наземний міський транспорт перестає ходити в районі 23:00, що викликає масу незручностей у людей, які працюють в нічні зміни і у тих, хто в цей час просто гуляє по місту.

Планується сім маршрутів. Перша черга – маршрути, дублюючі чотири гілки метро: три існуючих і одну майбутню. Ще один маршрут – уздовж лінії швидкісного трамвая на Борщаговці до Ленінградської площі. У другій черзі – маршрут, що об’єднає Куренівку з центром і проспектом Науки. І останній маршрут об’єднає Троєщину, Дарницький ж/д вокзал і Осокорки.

Тариф пропонують зробити подвійний. Якщо вдень проїзд по маршруту коштує 2,5 гривни, то вночі – 5, якщо 3 гривні – вночі 6. Щоб запрацювати міг кожен нічний водій, стоячих пасажирів брати не будуть.

Пасажиропотік очікується переконливий.

– Маршрути проходять через великі нічні точки активності: Центральний ж/д вокзал, Дарницький, аеропорт “Київ”, автостанції, центр і сполучають їх із спальними районами, – пояснює Никифоров.

– Ідея актуальна. Передусім нам треба обов’язково вивчити пасажиропотік на запропонованих маршрутах. І якщо є пасажир, то ця ідея має бути реалізована найближчим часом, – говорить замголови КМДА Михайло Костюк.

– Ідея хороша. Але раніше треба вивчити пасажиропотік. Наприклад, запустити експериментальний маршрут від “Київпастрансу” і подивитися, наскільки він має попит і якщо він вигідний людям, ми готові підтримати такий проект, для цього є і машини і водії, – коментує директор компанії по перевезеннях Микола Бацан.

Джерело: рідний Київ