У Лаврі з’явиться пам’ятний знак Тарасу Шевченку

13 Березня 2014 15:23

baner-lavra

Встановлення пам’ятного знаку на території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» на місці, де Тарас Шевченко робив свої відомі малюнки лаври, скоро стане реальністю.

Про це повідомив ініціатор проекту Микола Томенко.

«Незважаючи на те, що попереднє керівництво Міністерства культури не підтримало такий проект, очевидно, вважаючи, що московським керівникам церкви не сподобається, що на території Києво-Печерської лаври пропагується Тарас Шевченко, але сьогодні реалізація цього проекту стає можливою. Так, на території Лаври вже встановлено банер, де інформується про те, що саме на цьому місці Тарас Шевченко малював лавру», – зазначив Микола Томенко.

Він також повідомив, що Громадський оргкомітет, до складу якого входять засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко, голова Національної спілки письменників Віктор Баранов, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації музеїв Сергій Гальченко, а також лауреати Шевченківської премії Анатолій Хостікоєв, Наталія Сумська та Марія Матіос, продовжує конкурс на кращий пам’ятний знак.

Сьогодні розглядаються різні варіанти такого пам’ятного знаку, серед яких в результаті громадського обговорення буде обраний переможець. Проект буде реалізовано за кошти меценатів.

Директор Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Любомир Михайлина та інші представники Громадського комітету вважають, що встановити пам’ятний знак можна буде вже до днів перепоховання Шевченка, до 22 травня.

Джерело: Рідний Київ