У ліцеї міжнародних відносин провели конференцію “Печерськ у долі Шевченка”

4 Березня 2014 14:11
pechersk.kievcity.gov.ua

pechersk.kievcity.gov.ua

З нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря в Ліцеї міжнародних відносин №51–асоційованій школі ЮНЕСКО – відбулася публіцистично-методологічна конференція «…І ввесь святий наш Київ…» (Печерськ у долі Шевченка).
Мета конференції – розкрити одну із сторінок життєвого і творчого шляху Тараса Шевченка, пов`язану з Києвом та Печерськом.
Конференцію урочисто відкрила директор Ліцею Світлана Шевцова. З вітальним словом до учасників конференції звернулися Олександр Федоренко – заступник голови Печерської районної РДА, та Алла Ратушна – начальник районного управління освіти.
Грунтовні наукові виступи академіків Віктора Жадька та Любові Мацько, висвітлили значення творчості Великого Кобзаря в мистецькому та громадянському поступі України.
Учнями Ліцею було представлено поетичний альманах «The world in Verse» і проект «Пам`ятники Шевченку в Україні та світі», які дослідили місце Тараса Шевченка в полілозі культур. Також в приміщенні Ліцею було відкрито галерею репродукцій картин Тараса Шевченка з печерськими краєвидами.
У роботі конференції взяли участь делегати шкіл-партнерів з України та Польщі.
Працівники державної науково-педагогічної бібліотеки України підготували цікаву виставку раритетних книг. Заступник директора Інституту обдарованої дитини Національної академії педагогічних наук України Максим Гальченко презентував інтернет-портал «Тарас Шевченко».
Особливого урочистого звучання конференції надавали музично-поетичні та театралізовані супроводи.
На конференції було оцінено спадщину Тараса Григоровича очима нащадків, засвідчено високий рівень зацікавлення учнівської молоді постаттю Великого Кобзаря, проілюстровано навички проектно-дослідницької та творчої діяльності ліцеїстів.

Джерело: eveningkiev.com