У Національній опереті покажуть відомий балет-феєрію

21 Березня 2014 09:01
www.afisha.ru

www.afisha.ru

“Кармен-сюїта” – нова прем’єра в репертуарі київської Національної оперети України. Її покажуть у новій оригінальній трактовці від головного балетмейстера оперети Вадима Прокопенка.

Це експресивна історія самовідданого жертовного кохання, якій за своєю красою і силою не має рівних.

“Одне тільки слово “Кармен” і перед нами розгортається незвичайна історія про життя гордої, незалежної жінки, яка сама вирішує, що і як їй робити, ніхто і ніщо не має над нею влади… Кармен і Хозе – це персонажі з різними світоглядами і характерами, але є те, що об’єднує обох – пристрасть, внутрішній вулкан емоцій, що вирує в душах і, врешті-решт, знищує їх” – розповідає про виставу-балет Богдан Струтинський, художній керівник Національної оперети.

“Виконавці ролей Кармен, Хозе і тореро Ескамільйо – надзвичайно потужні артисти не лише з технічної точки зору, а й за характером: експресивні і ліричні натури одночасно”, – каже Вадим Прокопенко.

Автори балету запевняють, що на глядачів балета-феєрії чекає яскраве видовище: музика, декорації та костюми відтворять дух Іспанії. Глядач побуває на кориді, завітає до славнозвісної таверни Лілас-Пастья, почує гру на кастаньєтах, побачить оригінальну хореографію, багату на різні стилі: від класичних па на пуантах до техніки контемпорарі та іспанського фламенко.

Покажуть балет-феєрію наприкінці березня – 27 та 28, а також у квітні – 4 та 13.

Джерело: Газета.ua