У столиці кількість туристів зменшилася на третину

23 Березня 2014 11:31

ukrajina-turyzm_tangotravel.com.uaЗа останні кілька місяців кількість відвідувачів столиці зменшилась на третину. Туроператори пов’язують це з політичною ситуацією, повідомляє телеканал “Київ”.

За словами міністра інфраструктури України Максима Бурбака, ситуація, що панує в Україні не сприятиме збільшенню чисельності туристів. тому треба розвивати внутрішній туризм, робити ставку на сільський туризм.

Гголова Держагентства з туризму та курортів Олена Шаповалова навпаки вважає, що теперішнє затишшя обернеться величезною хвилею туристичного потоку.

Проте поки від зменшення туристів передусім страждає столиця. За останні кілька місяців чисельність туристів у Києві впала на третину порівняно з минулим роком. Тепер експерти думають, чим привабити людей.

За словами начальника управління туризму КМДА Тетяна Слишик, потрібно організовувати тури вихідного дня. Вони дешеві і можуть привабити, у першу чергу, українців.  

Що ж до інфраструктури – вказівники та туристичні центри, що постраждали у результаті акцій – її планують відновити до Дня Києва. А ще проситимуть готельєрів не піднімати ціни на бронювання, бо там і так не дуже людно. Туроператори також вимагають податкових пільг.

Дослухатися до пропозицій оператори ринку вимагають нових членів уряду. Поки найближчий притік туристів із-за кордону очікують не раніше літа.

Джерело: Рідний Київ