У столиці проходить місячник боротьби з колоректальним раком

18 Березня 2014 20:25
medviva.blog.ru

medviva.blog.ru

Україна приєдналась до інших країн світу в проведенні протягом березня кожного року місячника боротьби з колоректальним раком. Цим терміном об’єднують рак товстої і прямої кишки. Тема надзвичайно актуальна для України і міста Києва, стосується багатьох тисяч людей щорічно. Починаючи з 1985 року в столиці відмічено зростання на 46% показника первинної захворюваності на рак прямої кишки.

Захворювання на ранніх стадіях піддається лікуванню, але делікатність виникаючих у хворого проблем часто віддаляє своєчасне звернення до лікаря.

Сучасні методи ранньої діагностики дозволяють запобігти розвитку колоректального раку в 95% випадків. Наприклад, видалення поліпів товстої кишки під час проведення діагностичної процедури колоноскопії зменшує ризик виникнення колоректального раку, до того ж не потребує госпіталізації. До передракових захворювань відносяться свищі та випадіння прямої кишки, геморой, неспецифічні виразкові коліти, хвороба Крона. Факторами ризику є спадкова схильність малорухливий спосіб життя, хронічні запори, поліпи товстої кишки, велика кількість тваринних жирів в їжі.

Після 40 років як жінкам, так і чоловікам необхідно регулярно проходити рекомендовані обстеження у наступних фахівців: 1. Районні поліклініки – лікарі-хірурги, лікарі-проктологи.

2. Клінічна лікарня № 18, відділення колопроктології, бульвар Тараса Шевченка, 17, тел. 235-14-79, 234-02-69, 235-31-16, (комутатор відділення колопроктології 360 або 318).

Джерело: eveningkiev.com