У столиці стартували Треті міжнародні майстер-класи нової музики

18 Березня 2014 20:20
www.novostimira.com.ua

www.novostimira.com.ua

З 17 по 22 березня в українській столиці відбудуться Треті київські міжнародні майстер-класи нової музики COURSE, організаторами яких виступили Ensemble Nostri Temporis (ENT) і Goethe-Institut у партнерстві з Польським інститутом у Києві та Львівською обласною філармонією, поввідомляє m-r.co.ua

Головні цілі ініціативи – активізувати творчий потенціал молодих українських композиторів та допомогти їм віднайти своє місце на музичній карті сучасної Європи.

Досвід минулих років продемонстрував дієвість цього формату – твори учасників COURSE починають ширше виконуватися ансамблями з різних країн (в тому числі і такими легендарними колективами як musikFabrik і МАСМ), музиканти стають лауреатами відомих композиторських конкурсів (Gaudeamus Music Week, «Шаг влєво» тощо).

Неабияку роль щорічні курси відіграють і в музичному житті столиці, адже поєднують навчальний блок з відкритими лекціями і різноманітними концертними програмами. В минулі роки викладачами COURSE були відомі композитори Карола Баукхольт, Мартін Смолька, Дмітрій Курляндскій, Сєргєй Нєвскій тощо. В цьому році Україну відвідає професор Кельнської вищої школи музики Йоганес Шьольгорн і голова Спілки композиторів Польщі Єжи Корновіч. Учасники майстер-класів будуть представляти різні області України – Схід (Харків) і Захід (Львів), Центр (Київ) і Південь (Керч). Окрім того, у курсах бере участь польська авторка.

Майже щодня в рамках COURSE відбуватимуться відкриті для широкого загалу заходи – лекції щодо природи творчості, концерти з п’єс учасників майстер-класів та концерт-дійство «Театр тіней».

КАЛЕНДАР ПУБЛІЧНИХ ЗАХОДІВ

Понеділок, 17 березня

10.00 Презентації композиторів-учасників COURSE 15.00 Reading session для всіх учасників (відкрита репетиція у присутності авторів творів)

Середа, 19 березня

19.00 Лекція викладача майстер-класів Йоганеса Шьольгорна (Німеччина) на тему «Pièces croisées – щодо написання сучасної музики сьогодні»

Четвер, 20 березня

15.30 Семінар за участі всіх учасників COURSE

19.00 Лекція викладача майстер-класів Єжи Корновіча «Композитор VS політика – споглядання VS дія»

П’ятниця, 21 березня

19.00 Концерт-дійство «Театр тіней» (у приміщенні Мистецько-концертного центру імені Івана Козловсього / вул.Хрещатик, 50-Б)

Субота, 22 березня

19.00 Концерт з творів учасників COURSE, написаних під час майстер-класів

Усі акції COURSE крім концерту-дійства «Театр тіней» відбуватимуться в приміщенні залу Goethe-Institut (вул. Волоська, 12/4, 4 поверх).

Детальний календар подій COURSE можна знайти на офіційній сторінці Ensemble Nostri Temporis www.entmusic.org

Вхід на всі публічні акції COURSE вільний (окрім концерту-дійства «Театр тіней»).

Джерело: eveningkiev.com